Praznični mjesec u ZKM-u započinje predstavom koja je dobila Nagradu hrvatskog glumišta kao najbolje redateljsko dramsko ostvarenje: TIT ANDRONIK.

Igor Vuk Torbica dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje redateljsko dramsko ostvarenje za predstavu „Tit Andronik” Williama Shakespearea u produkciji ZKM-a. link: http://www.zekaem.hr/vijesti/nagrade-hrvatskog-glumista-2018-igor-vuk-torbica-za-najbolje-redateljsko-dramsko-ostvarenje/

Time je ZKM nastavio niz iznimno uspješnih predstava. Podsjećamo da su predstave „Hinkemann” 2016. i „Črna mati zemla” 2017. dobile Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini, a predstava „Sherlock Holmes” 2017. Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu za djecu i mlade.
„Tit Andronik“ je na repertoaru već 1. i 2. prosinca u 20 sati!

Izvedba „Tita Andronika“ 1. prosinca je rasprodana i pozivamo publiku na izvedbu u nedjelju, 2. prosinca u 20 sati.

ZKM-ova predstava privukla je veliku pozornost javnosti, i to ne samo zbog snažna naslova – imena rimskog vojskovođe iza kojeg se kriju velika odlučnost i neslomljivost – nego ponajprije jer ta rijetko izvođena Shakespearova tragedija traga za novim pogledima na pitanja s kojima se ne želimo suočiti, a svjesni smo da su nam od presudne važnosti.

Ovog vikenda kazališni i bard govori koliko u padu čovjeka svoje prste imaju sudbina ili sreća, a koliko slobodna volja…

link na spot:
https://www.youtube.com/watch?v=hBHA1iA0xos

režija i montaža: Lovro Mrđen; snimatelj: Matej Subotić
foto: Marko Ercegović/ZKM