Tijekom kazališne sezone 2017/18. ZKM je realizirao šest novih naslova – Zdrav i čisti dom, r. Kristijan Ugrina, Alisa u Zemlji čudesa, r. Renata Carola Gatica, Ono što nedostaje, r. Selma Spahić, Ljudski glas, r. Bojan Đorđev i Tit Andronik, r. Igor Vuk Torbica. Učilište ZKM-a premijerno je izvelo predstavu Junaci Pavlove ulice, r. Lea Anastazija Fleger.

371 predstavu pogledalo je 51 308 gledatelja, a u zemlji i inozemstvu realizirano je i 30 gostovanja ZKM-ovih uspješnica poput Hinkemanna, Noćnog života, Velike bilježnice, Črne mati zemle, Zdravog i čistog doma, Ljudskog glasa, Onog što nedostaje, Tita Andronika i ostalih na scenama i festivalima: Mittelfest u Cividaleu, Cameri Theater u Tel Avivu, Radnoti Theater u Budimpešti, ABC Divadlo, Prag; Sterijino pozorje, Novi Sad i Narodno pozorište u Beogradu.

Sezonu 2017/18. obogatilo je 18 nagrada, od čega 10 dobiva Črna mati zemlja i 4 nagrade Alisa u Zemlji čudesa na Naj, naj naj festivalu. Črna mati zemla dobila je tri Nagrade hrvatskog glumišta, Gavellu za režiju i četiri Marula te Nagradu publike na Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Višestruko nagrađivani i hvaljeni Hinkemann ostvario je jubilarnu 50.-tu izvedbu i jedna je od najvažnijih europskih predstava na ovogodišnjem Mittelfestu. A Sherlock Holmes dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju predstavu za djecu i mlade.

U protekloj sezoni ZKM je bio mjestom okupljanja europskih umjetnika čije predstave i izvedbe izazivaju poseban interes domaće publike, ali i inozemnih posjetitelja.

Novu kazališnu sezonu kao spoj klasike i stvarnosti kroz suvremene kazališne trendove otvaramo u rujnu premijerom Proba orkestra!

Premijerna izvedba s glumačko-glazbenim ansamblom je 15. rujna 2018!