Otvorenje 19. Festivala plesa i neverbalnog kazališta započeo je jučer, 19. srpnja na Placi, glavnom gradskom trgu u Svetvinčentu u Istri. Prva večer bila je rezervirana za španjolske umjetnike – Placa će zaplesati uz poznatu Ravelovu melodiju i pogledati BOLERO u koreografiji Jesύs Rubio Gama. Nakon ove ljubavne priče u formi plesnog dueta, publika seli u Kaštel Grimani gdje će u 22:00 sata nastupiti španjolski umjetnik Pere Faura, jedan od predvodnika ovogodišnjeg festivalskog programa, sa svojom solo izvedbom predstave NO DANCE, NO PARADISE koja na duhovit način daje samokritiku i kritiku plesnog svijeta i njegovih referenci.

Večernji program započinje s Nine Lives finske umjetnice Marjaterttu Willman. Snažna je to predstava o ženi sa Zapada u globalnom svijetu koja propituje i izaziva gledatelja na debatu. Suočava ga s razlikom između sreće i zadovoljavanja postojećim stanjem, raspravlja o nepravdi i lutriji života. Predstava će biti izvedena 20.07. na gradskoj Placi u 21:30, a ulaz je slobodan.

Na scenu u Kaštelu stupiti će ansambl slovenskog EnKnapa i izvesti Dark Union čiju koreografiju potpisuje čuveni Jozef Nadj. Dark Union obnova je njegove Canard Pékinois iz 1987.godine u čijem središtu je priča mladog bračnog para, koji će doživjeti samo nekoliko kratkih trenutaka sreće, prije nego što ih pokosi prolaznost života. Dark Union biti će izveden u 22:15 na sceni u Kaštelu Grimani. Cijena uaznice iznosi 60 kuna.

Rezervirane ulaznice potrebno je podići najkasnije 60 minuta prije početka predstave!

Više na linku.