Design Austria objavio je poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju JOSEPH BINDER AWARD koji se ove godine održava pod motom Colour & Form are Insperable. Poziv je otvoren za grafičke dizajnere, ilustratore, agencije i studente dizajna iz cijelog svijeta, a prijaviti se mogu projekti s područja grafičkog dizajna i ilustracije koji su realizirani od 2016. do danas. Članovi HDD-a ostvaruju pravo na smanjenu kotizaciju a prijave se primaju do 15. travnja.
Joseph Binder bio je jedan od osnivača designaustria. Nagrada Joseph Binder se dodjeljuje od 1996. u čast na njegovu ostavštinu. Međunarodna izložba selektiranih radova iz područja grafičkog dizajna i ilustracije organizira se svake druge godine u formi natječaja.
Obzirom da je HDD partner natječaja, svi članovi HDD-a ostvaruju pravo na 20% popusta pri uplati kotizacije za sudjelovanje.
Radovi se mogu prijaviti do 15. travnja 2018. Svi natjecatelji koji prijave radove do 28. veljače 2018. ostvaruju pravo na dodatnih 10% popusta na kotizaciju.
Dodjela nagrada i otvorenje izložbe bit će 8.11.2018. u designforumu u Beču.
9.11.2018. održat će se Joseph Binder Symposium

Radove će selektirati Međunarodni žiri u sastavu:
Susanne Breitfeld,dizajnerica komunikacija (Mainz / Njemačka);Markéta Cole, grafička dizajnerica (Prag / Češka); Peter Diamond, ilustrator (Beč / Austrija/Kanada); Bärbel Fritz, dizajnerica komunikacija (Zürich / Švicarska),Francesco E. Guida, dizajner komunikacija i predavač (Milano / Italija), Christina John, dizajnerica komunikacija (München / Njemačka)
Boris Kochan, dizajner komunikacija (München / Njemačka); Torsten Meyer-Bogya, dizajner komunikacija (Kiel / Njemačka)
Erich Monitzer, tipograf (Beč / Austrija); Olaf Mühlmann, grafički dizajner (Pariz / Francuska)
Daniela Olejníková ilustratorica i grafička dizajnerica (Bratislava / Slovačka) i drugi.

Selekcijski proces ima dvije faze. U prvoj fazi (svibanj 2018.) žiri će ocjenjivati sve projekte koji su prijavljeni online. Projekti koji će biti selektirani u ovoj prvoj fazi morat će biti fizički dostavljeni u designforum Beč u lipnju 2018. kada će žiri odlučivati o nagradama.

Sve detalje i uvjete natječaja možete naći na linku.