U subotu 28. siječnja u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski održat će se Gala koncert Zlatni zborovi, koncert pobjednika 4. Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2017.

11. siječnja 2017. Četvrtu godinu zaredom Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka organizirao je Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe. Za razliku od uvijek raznovrsnih izvedbi zagrebačkih glazbenih amatera u sklopu Podija, na ovom su natjecanju mali vokalni ansambli, klape i zborovi vokalno prezentirali isključivo hrvatsku tradicijsku kulturu.

Voditeljica Zagrebačkog glazbenog podija Marina Jurković napominje: “Četiri najbolja od osamnaest ansambala i zborova koji su se natjecali, na skorašnjem če koncertu u KD Lisinski, kako mi volimo reći, zaplesati Zborsko kolo. Ideja je inspirirana festivalom tradicijske vokalne glazbe Brodsko kolo, koji je u suradnji sa Zagrebačkim glazbenim podijem ove godine kao novost preporučio natjecatelje iz Slavonije, što je nekima od sudionika – Bajama iz Ivanovca i KUD-u Mijat Stojanović iz Babine Grede, u konačnici donijelo i zlatnu plaketu.” Uz ova dva, zlatnu plaketu su osvojili i publici će se predstaviti ženski vokalni sastav Zvizde i Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors.

O dugoj i bogatoj tradiciji zagrebačkog glazbenog amaterizma svjedoči i ovogodišnja obljetnica 40 godina Susreta zagrebačkih glazbenih amatera. Tim povodom CeKaTe-ov Glazbeni podij organizirat će niz događanja, a kao uvod u programe, posjetitelje Gala koncerta će s temom upoznati dr. sc. Zdenka Weber te pritom predstaviti prigodnu knjižicu o Susretima.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moguće je kupiti online ili na blagajni KD Vatroslav Lisinski. Studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 30%. Više informacija na web stranici CeKaTe-a.